STRESSMANAGEMENT‎ > ‎

Wat is hartcoherentie?

Wat is hartcoherentie ? 
Hartcoherentie is eigenlijk een specifieke manier van ademen die je kan toepassen om je lichaam in een rustige (veilige) modus te brengen. Het hart geeft meer signalen naar het brein dan omgekeerd.   Met een eenvoudige ademhalingsoefeningen kan je het hartritme  in die mate beïnvloeden dat het hart zich niet meer in een  vecht – vlucht reactie bevindt, maar in een veilige modus.  Op dat moment geeft het hart signalen naar onze hersenen dat alles veilig is en brengt het hart evenwicht in ons brein en zenuwstelsel !


Vraagt hartcoherentie oefenen veel tijd ..?  
Je kan 3 maal per dag 5 à 7 minuten oefenen of 2x  10 minuten.  Deze korte tijd geeft je een kwalitatieve herstelfase  met een   6 uur durend gunstig effect op lichaam en geest !  


Hoe weet ik dat mijn zenuwstelsel  in balans is ..?  
Hartcoherentie  is gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek.  Indien men de oefening doet zoals voorgeschreven, dan zal het hart zich naar een veilige modus begeven met gunstig effect  tot gevolg.    Hartcoherentie is ook meetbaar met eenvoudige cardio-feedback apparatuur.    Deze apparatuur is speciaal ontwikkeld voor het meten van hartcoherentie en geeft je informatie  over de toestand van je zenuwstelsel.  


Wat zijn de effecten  van  hartcoherentie Training?
Vinden van interne rust.
Verhoging van de veerkracht t.o.v.  stress.
Verbetering van  concentratie en focus
Bevordering van creatief denken..
Bevordering van rustgevoel  en welbehagen
Bloeddruk regulerend, daling van hoge bloeddruk ( stress gerelateerd)
….