STRESSMANAGEMENT

Wat is hartcoherentie? / Hoe verloopt de training? / Kostprijs

STRESS: Oer systeem actief !!

Stress is een reactie op gevaar. Het is een oeroud systeem dat ons redt bij acuut gevaar.   Een deel van ons brein zorgt ervoor dat een overlevingsmechanisme in werking treedt.   Het bloed gaat grotendeels naar de spieren en levensbelangrijke organen,  extra suiker gaat naar de bloedbaan, adrenaline en andere hormonen komen vrij .  Dit  geeft ons energie en brengt ons in een vecht –vlucht reactie.   Denk maar aan de snelheid  waarmee  je je hand wegtrekt van heet water. 
Toch is dit oer systeem ook actief  als  we lijden aan langdurige stress, angst voor schoolopdrachten, emotionele conflicten,….    Er is onvoldoende psychisch en lichamelijk herstel waardoor men uitgeput geraakt.  Concentratiestoornissen, hartkloppingen, hoge bloeddruk, slaapstoornissen, depressies, darmklachten,  opgejaagdheid, moeheid, lage weerstand, een onbehaaglijk gevoel, prikkelbaarheid,  sterk emotioneel zijn , burn-out …. kunnen hiervan de gevolgen zijn. Ons zenuwstelsel is uit balans. Er is geen evenwicht tussen het emotioneel brein en het verstand.  Vandaar dat we ons moeilijker kunnen concentreren en emotioneel reageren. 
Herkenbaar? Goed nieuws !
Dit proces is omkeerbaar als we ons  psychisch en lichamelijk kunnen herstellen.  Dit kan door  de beoefening van hartcoherentie.

YouTube-video